Berhati-hati dengan penipu yang mendakawa mereka sebagai Toluna

Ahli – Ahli yang dihormati,

Kami ingin membawa kepada perhatian anda bahawa kami telah menerima laporan daripada beberapa ahli yang menerima jemputan e-mel yang tak sah, atau yang terjebak ke laman web yang berupa Toluna.

Kami ingin memberi amaran kepada anda tentang kandungan e-mel ini dan memberi jaminan bahawa mereka bukan dari Toluna.
Bagaimanakah penipuan itu berfungsi?

kaedah scamming ini biasanya dikenali sebagai phishing dan boleh membentangkan pop-up seperti yang di bawah!

phisihing

Emel-emel dan laman web yang mendakwa dari Toluna, menawarkan insentif besar untuk tinjauan dan memujuk pengguna untuk memberi maklumat peribadi, atau cuba memujuk pengguna menebus ganjaran percuma tetapi memerlukan anda membayar kos penghantaran yang kecil. Sebaik sahaja anda memasukkan maklumat pembayaran anda untuk kos penghantaran, mereka akan mengambil wang serta merta daripada akaun anda tanpa persetujuan anda.

Bagaimana pengguna boleh mengelakkan penipuan ini?

keselamatan dalam talian anda adalah amat penting kepada kami. Sementara kami mengambil langkah-langkah teknikal dan organisasi untuk melindungi maklumat peribadi anda di Toluna.com, kami tidak boleh melindungi anda daripada laman web luar.

Kami ingin mengingatkan semua ahli-ahli kami bahawa:
• Toluna tidak akan meminta maklumat peribadi anda di luar Toluna.com.
• Semua tinjauan Toluna yang dihoskan pada pelayan yang selamat: http://ups.surveyrouter.com/
• Toluna juga tidak pernah meminta butir-butir kad kredit anda atau memerlukan anda untuk membayar wang untuk mendaftar di laman web kami atau menyerahkan apa-apa ganjaran.
• Toluna tidak akan menghubungi anda melalui telefon untuk pemasaran langsung atau menjual apa-apa
• Tinjauan Toluna hanya akan dihantar melalui e-mel kepada pengguna berdaftar dan / atau disiarkan secara langsung di laman web rasmi kami http://www.toluna.com

Bagaimana untuk mengenali laman web Phishing dan e-mel
• Jika jemputan e-mel yang dihantar kepada anda melanggar piawaian di atas, kemungkinan besar ia bukan dari Toluna
• Tapak Penipuan dan e-mel bukan berjenama Toluna
• Tapak Penipuan dan e-mel tidak memasukkan unsur-unsur pengenalan Toluna (logo yang salah, penghantar e-mel yang salah dan lain-lain)

Jika anda menerima sebarang e-mel mencurigakan yang mendakwa dari Toluna, jangan membukanya, balas atau mengemukakan mereka kepada sesiapa. Sebaliknya anda perlu memadamnya. Ia adalah satu penipuan – ia mungkin melibatkan pencurian maklumat peribadi anda dan / atau mengasingkan maklumat peribadi anda untuk tujuan yang menyalahi undang-undang atau haram dan mereka bukan berasal dari syarikat kami.

Jika anda mempunyai apa-apa jua keraguan tentang mana-mana laman web pihak ketiga yang menjanjikan tinjauan dari Toluna atau ganjaran, sila Hubungi Kami.

Sila maklumkan kepada kami sebarang pertanyaan atau komen yang anda mungkin ada.

Sekian,
Pasukan Toluna

%d bloggers like this: